Kuchnia Numer Specjalny
Data wydania: 2020-03-10 | Numer: 1
Kupując otrzymasz możliwość czytania wydań w aplikacji mobilnej eGazety dla systemu Android/iOS oraz desktop dla systemu Windows/OS X
Kupując otrzymasz możliwość czytania wydań w aplikacji mobilnej eGazety dla systemu Android/iOS oraz desktop dla systemu Windows/OS X
Wydanie specjalne miesięcznika „Kuchnia”.
Do tej pory ukazały się
- 5/2016 - Pełne Ziarno
- 6/2016 - Święta Boże Narodzenie
- 1/2017 - Z każdej maki
- 2/2017 - Grill i Sałatki
- 3/2017 - Koktajle
- 4/2017 - Czekolada
- 5/2017 - Kuchnia na cały rok
- 6/2017 - Święta Boże Narodzenie Karnawał
- 1/2018 - STRĄCZKI na cztery pory roku
Aż 107 przepisów z wykorzystaniem roślin strączkowych: fasoli, fasolki szparagowej, grochu i groszku, ciecierzycy, soczewicy, bobu oraz soi, a także mniej znanych strączków - w tym 49 receptur wegańskich! Efektowne przekąski, sałatki, sycące zupy, aromatyczne dania główne oraz oryginalne desery i ciasta. Do tego pomysły na łatwe przetwory, własnoręcznie zrobione: humusy i pasty, masło orzechowe i mleko sojowe.
Ponadto dużo ciekawych informacji na temat zdrowotnych zalet warzyw strączkowych i najlepszych przypraw poprawiających trawienie. A także kulinarne rady: jak prawidłowo kupować, gotować i przyrządzać rośliny strączkowe, by były pyszne i nie szkodziły.
tagi:
czekolada,
przepisy na przyjęcie,
ciekawe potrawy,
strączki,
piernik przepis,
przepisy Wigilijne,
warzywa strączkowe,przepisy z fasolą,
dla jaroszy,
podróże kulinarne,
makowiec,
przepisy,
dobre wina,
bigos,
przepisy Wielkanocne,
Wydawnictwo Agora ,
potrawy regionalne,
potrawy z mąki,
przepisy groch,
potrawy,
Koktajle,
z pełnego ziarna,
kuchnia na cały rok,
ROZWIŃ OPIS