Pliki cookies Czym są pliki cookies?

Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

eGazety.pl - prasa bez granic

Znajdź swój ulubiony tytuł wśród 480 eGazet

Tygodnik Powszechny

Numer: 28
Data wydania: 2006-07-09


Pobierz wydanie testowe

"Tygodnik Powszechny" – Tygodnik suwerenny dzięki Czytelnikom. Rośniemy z Wami!

"Kogo męczy jałowa wojna polsko-polska, kto chce się dać zaskoczyć, zamiast czytać dzień w dzień i tydzień w tydzień ten sam tekst utwierdzający go w jego jedynie słusznych poglądach na wiarę, politykę, ekonomię i Pana Boga – niech sięga po "Tygodnik". Na zbudowaniu takiego miejsca wytchnienia i zaskoczenia czytelniczek i czytelników najbardziej nam zależy" – Piotr Mucharski, redaktor naczelny.

"Tygodnik Powszechny" pisze o WIERZE i niewierze w Kościele i poza nim. Wśród autorów ksiądz Adam Boniecki, Artur Sporniak, Piotr Sikora, Edward Augustyn, Zuzanna Radzik.

Społeczne energie i alergie w KRAJU opisują Tomasz Stawiszyński, Marcin Napiórkowski, Anna Golus, Przemysław Wilczyński, Krzysztof Story, Ewelina Burda, Michał Okoński. Reportaże Anny Goc, Marcina Żyły, Adama Robińskiego, Małgorzaty Nocuń. O polityce z sensem i polityce bez sensu piszą Stefan Sękowski, Piotr Wójcik, Marek Rabij, Jacek Gądek, Marek Kęskrawiec. Satyryczne rysunki Bartosza Minkiewicza, autora "Wilqa".

Co czytać, słuchać, oglądać w KULTURZE radzą: Ryszard Koziołek, Anita Piotrowska, Marek Bieńczyk, Dorota Kozińska, Dariusz Kosiński, Olga Drenda, Andrzej Stasiuk, Wojciech Bonowicz, Piotr Kosiewski. Z twórcami i twórczyniami rozmawiają Katarzyna Kubisiowska, Urszula Honek, Monika Ochędowska.

Relacje ze ŚWIATA bez granic – korespondencje ze wszystkich kontynentów. Tajemnice Rosji odkrywa Anna Łabuszewska, ducha Ukrainy opisuje Paweł Pieniążek, a Wojciech Jagielski pisze o przemilczanych stronach świata.

W NAUCE o życiu natury i naturze życia piszą Łukasz Lamża, Michał Heller, Łukasz Kwiatek, Agata Kaźmierska, Tomasz Miller, Szymon Drobniak, Bartosz Kabała.

O wszystkich SMAKACH świata pisze Paweł Bravo.

"Tygodnik Powszechny": weź, czytaj!